Extending a concept for innovation and collaboration to a new location

Chemical Adhesives Giant, Seoul

Bringing a concept for innovation and collaboration to a new location, through modular design. The Seoul innovation centre was derived from the design of its sister project in Düsseldorf, Germany. Though the program is comparatively smaller, the activity-based lab module developed in Germany was utilised as a basis for forming the building’s shape.

Extending a concept for innovation and collaboration to a new location section
Extending a concept for innovation and collaboration to a new location section

Due to site constraints, the scheme implements two lab clusters instead of the original three, arranged side-by-side, with an internal courtyard to encourage interaction. Benefitting from a dual vertical and horizontal layout, the campus enables real effectivity through stacking. Interlinking bridges also encourage connection between both people and space.

Unlike the Düsseldorf project, which was nested within the client’s existing campus, the Seoul project presented a unique opportunity for the client to adopt a ‘built-to-suit-to-lease’ model where they would collaborate with a local developer and dictate the building shape. Created by two lab clusters and a tower above one of the clusters, the result is a lab component occupying a four-level podium. This provides additional office space for lease to other potential tenants.

The architectural expression draws upon the use of modern, high-tech materials consistent with the client’s image as a global, technology-driven brand to create a timeless, yet impactful look-and-feel.

  • Area 215,285 sq-ft
  • Completion date 2016
  • Location Seoul

Contact

If you are interested in working with us, have a look at our careers page.