Attracting multi-generational talents with a unique spatial experience

Geometry,
Petaling Jaya

Building on the success of more than seventy global projects for WPP, the world’s largest marketing and advertising group, M Moser was appointed to design the Malaysia office of Geometry, a subsidiary experiential agency that connects brands and consumers worldwide.

As one of twelve M Moser-designed companies inside the newly completed 100,000 sq. ft WPP Campus Malaysia near Kuala Lumpur, this award-winning workplace embraces an industrial design enhanced by a fully agile working model, mirroring the parent group vision of transformation while reinforcing Geometry’s unique brand identity.

Attracting multi-generational talents with a unique spatial experience section
Project highlights
  1. The journey starts with a memorable branded experience, which intertwines its reception with a lounge and open pantry to reflect the young and vibrant culture of the company;
  2. Introducing a 100% free-addressing environment, this workplace offers a variety of work settings to empower staff to choose where and how they work based on individual and collective preferences;
  3. To enhance the customer journey, the health and well-being of people are prioritised using a balanced mix of biophilia, sustainable materials, a spacious interior, and wide windows to infuse the space with maximal daylight. 
    For more detailed information on this project, please scroll below.
Attracting multi-generational talents with a unique spatial experience section
Attracting multi-generational talents with a unique spatial experience section

Making the best first impression

Given the fiercely competitive nature of its industry, Geometry required a workplace that can attract and retain talents from a wide range of disciplines by reflecting its young and vibrant culture across the entire floor. This is achieved through seamless connective spaces to imbue a sense of unity and community, exemplified by the reception area where a small lounge, pantry and café are intertwined as one.

Attracting multi-generational talents with a unique spatial experience section

Welcoming and informal, the front of house invites casual conversations to take place among staff using bar-height tables, comfortable furniture, and small meeting rooms located nearby. 

A stacking of vintage TVs and LED screens projecting Geometry’s visual identity draws upon the evolution of media over the years, setting up a memorable workplace journey that brings staff and visitors closer to the brand.

Attracting multi-generational talents with a unique spatial experience section
Attracting multi-generational talents with a unique spatial experience section

Providing a variety of work settings

In order to facilitate the creative process of groundbreaking ideas, this office encourages free-flowing movement by providing a variety of choices as to where and how people work. Low-to-high standing tables, collaborative workstations, and more private booths accommodate a wide range of individual and collective preferences, contributing to a conducive environment for high productivity and efficiency.

The multi-functional pantry is integrated with a mobile greeting space that expands into a large meeting area when required. Its bordering meeting room uses pivoting doors to create a larger community space ideal for company events and connects to the rest of the space by way of wide corridors.

Attracting multi-generational talents with a unique spatial experience section

A healthy and sustainable environment

Enlivened by its captivating industrial design, the new Geometry workplace prioritises the health and well-being of people using a balanced mix of natural, sustainable elements, a spacious interior, and wide windows to infuse the space with maximal daylight. 

This design strategically places enclosed rooms and open work plans on the outskirts of the office to provide sufficient natural light to all its occupants. The subtle addition of plants and green walls throughout the workplace brings the outside in to provide a clean and healthy work environment for everyone.

Attracting multi-generational talents with a unique spatial experience section
Aspiring to create a new lifestyle and working style for employees, Geometry Malaysia embraces the steady incline of global trends to reflect a progressive and creative culture. Providing socially engaging and healthy amenities for staff and guests, this office reinforces its corporate identity as a bold and innovative agency.
  • Status Completed
  • Area 10,000 sq-ft
  • Completion date 2019
  • Location Petaling Jaya
  • Awards

    BCI Asia Interior Design Awards 2019 - Winner of the "Working" category

Contact

If you are interested in working with us, have a look at our careers page.

Contact

If you are interested in working with us, have a look at our careers page.