Supporting business transformation with a progressive and sustainable workplace

Link Asset Management,
Hong Kong

Managing Asia’s largest real estate investment trust, Link Asset Management wanted to explore progressive workplace solutions that could support its rapid growth and ongoing business transformation inside The Quayside, a Grade-A office building it jointly developed in the heart of Hong Kong’s second-largest business district.

Stretching across two floors, its new 76,000 sqft office creates many opportunities for connectivity and cross-team collaboration, becoming a catalyst for building long-term relationships with clients and staff while achieving the LEED Silver and WELL Silver certifications.

Supporting business transformation with a progressive and sustainable workplace section
Supporting business transformation with a progressive and sustainable workplace section
Project highlights
  1. Creating a memorable client experience that reinforces its new brand identity and provides access to outside communities. 
  2. Enhancing collaboration and interactions with spacious social environments to foster stronger bonds among staff.
  3. Honouring company roots with a metropolitan design concept inspired by iconic elements of Hong Kong.
  4. Reflecting its focus on sustainability and environmental stewardship through design, receiving the LEED v4 ID+C Silver and WELL v1 Silver certifications.

    Scroll down for more
Supporting business transformation with a progressive and sustainable workplace section
Communicating its brand identity

Considering the high impact and significance of the Link Asset Management brand in the market as well as the city of Hong Kong, it was important to dedicate part of its new workplace to visiting clients and the wider public by creating an immersive and welcoming journey. 

Staff can choose to host casual conversations with business partners in ‘The Courtyard’, an open space situated behind the reception and its striking staircase feature with unhindered views of the Hong Kong skyline, or in one of the surrounding meeting rooms. 

Designed as a multi-functional space, the main social hub on 20/F encourages a variety of social and knowledge-sharing activities. Conducive for town hall meetings and public events, the room features an elevated stage and wide display screens set up around the room for larger presentations. 

Igniting a culture of collaboration

With staff previously located in two separate buildings, and its joint venture in The Quayside well underway, Link Asset Management saw an opportunity to bring its people together with a more connected workplace that aligns with its progressive vision of developing a premium, socially engaging, and sustainable commercial property. 

To address this transformation, our change management experts organised a series of interactive workshops with staff from all business units and the leadership, enabling us to gain a deep understanding of the organisation’s culture and its need for cross-team collaboration. 

Supporting business transformation with a progressive and sustainable workplace section

Internal social hub

While the main social hub on 20/F is open to the public, Link Asset Management’s second social space on 21/F is reserved exclusively for staff to come together and collaborate as a team, or to simply relax in quiet corners with views of the open skyline and fitness equipment readily available. 

Improving connectivity

A stunning S-shaped staircase enhances cross-team interactions between the two floors, both of which are home to diverse business units working within open, flexible spaces that embrace an agile microclimate. The staircase links the reception on 20/F directly to the internal social hub on 21/F, reinforcing the company’s mission of “linking people to a brighter future”.

Honouring company roots

Despite the increasing reach of its asset property portfolio across Asia-Pacific, Link Asset Management wanted its new workplace to reflect its origins with a metropolitan concept integrating emblematic elements of Hong Kong into the design. 

The high density of its surrounding urban landscape inspired a prominent ceiling feature with juxtaposed shapes representing a bird’s eye view of the city’s high-rises. As one of the main social hub’s design highlights on 20/F, it complements other client-facing spaces, including the dining room, where exclusive partners are invited for unique culinary experiences.

Supporting business transformation with a progressive and sustainable workplace section

Each collaborative area on both floors features a specific color palette based on a particular iconic element of the city, including nature, residential building colors, and coastal waters. The subtle integration of such elements blends together with the overall sophisticated look-and-feel of the interior, accentuated by high-quality materials and furniture that express the company’s high stature in the industry.

Supporting business transformation with a progressive and sustainable workplace section
Supporting business transformation with a progressive and sustainable workplace section
Supporting business transformation with a progressive and sustainable workplace section
Stewarding sustainable practices

In conjunction with its business strategy of investing in sustainable retail and commercial properties, Link Asset Management wanted its new workplace to champion environmental stewardship by designing it to the standards of the LEED and WELL green certifications.

This objective was achieved by virtue of improved air quality, water, lighting, and energy efficiency, as well as using low-carbon emitting materials and Energy Star-certified equipment and appliances to promote adaptive reuse while minimising construction cost and waste. The result is a new Link Hong Kong office providing a high-quality, healthy environment, receiving the LEED Silver v4 ID+C and WELL v1 Silver certifications.

Supporting business transformation with a progressive and sustainable workplace section
I am very happy to see that our staff are generally excited and delighted with the new office. Not only is it sleek and modern, bright and airy, the multi-functionality of space enables the fertilisation of ideas and teamwork, while respecting privacy and individuality. Most importantly, the office is truly a product of collaboration, with input from all our staff. They know it is designed FOR them and WITH them.”

Eric Yau
Chief Strategy Officer, Link Asset Management

  • Status Completed
  • Area 76,000 sq-ft
  • Completion date 2019
  • Location Hong Kong
  • Sustainability LEED v4 ID+C (Silver)
  • Wellness WELL v1 (Silver)

Contact

If you are interested in working with us, have a look at our careers page.

Contact

If you are interested in working with us, have a look at our careers page.

Subscribe

Thanks, you're subscribed.