Enhancing culture and encouraging innovation

Payment Processing Giant,
San Francisco

Growing exponentially from a garage start-up to a multi-billion dollars organization operating across multiple buildings to unite its previous operations across multiple buildings.

M Moser strengthened the client’s business and family-oriented culture by creating a central datum in the building to bring unity through all seven floors. This vertical core, a hive of activity, serves as the heart of the organization. Through hands-on workshops and interviews with the client, M Moser developed a central atrium that connects all the floors through a series of stairs that funnel into a stadium-style auditorium, uniting all employees.

By working closely with the base building architect on this and several other key design features, including a complex system of smoke control systems added to the building while it was under construction, M Moser ensured the overall project remained on schedule.

Enhancing culture and encouraging innovation section
Enhancing culture and encouraging innovation section

Reinforcing a Feeling of Home

By thoroughly understanding the organization’s vision and business, M Moser concentrated much of the design on maximizing modularity, flexibility, and diversity of work settings easily adaptable by the end-user to fit daily needs. The client wanted to retain the existing tactile and residential feel while scaling up to over 300,000 . Through design, M Moser supported this transformation, delivering an aesthetic which, by taking its cues from residential and hospitality environments, reinforces a feeling of home, belonging and connectivity.

Enhancing culture and encouraging innovation section
Enhancing culture and encouraging innovation section
  • Status In Construction
  • Area 300,000 sq-ft
  • Completion date 2018
  • Location San Francisco, CA

Contact

If you are interested in working with us, have a look at our careers page.