Reimagining a green school community

Li Po Chun
United World College
of Hong Kong

Located by stunning forest and sea, Li Po Chun United World College of Hong Kong (LPCUWC) has offered quality international education since 1992. To expand the college’s educational spaces, we integrated the outdoor areas with the new Peace Education Centre (PEC). Prioritising advanced technology, flexibility and sustainability, we introduced a ‘learning street’.

Reimagining a green school community section
Project overview
  1. Connecting indoor-outdoor space for improved learning experiences.
  2. The ‘learning street’ offers seating nooks and flexible spaces for various activities and school events.
  3. Achieving both Fitwel and LEED Certification as a highly sustainable and healthy school campus.
Connecting indoor-outdoor spaces

Folding walls draw the indoor-outdoor spaces together. Closed, they become a flush wall, keeping the area cool and focused. Opened, the seating arrangements expand outdoors, enlarging the classroom. Wide wooden-framed windows bring in views of the courtyard and outdoor seating areas. Natural light pours through all site windows.

Reimagining a green school community section

The ‘learning street’, a creative green pathway, is furnished with sitting nooks and study spots, guiding students along the PEC. It features a graphic wall map of UWC’s global locations and leads to the outside, where movable pods offer flexible indoor-outdoor seating. A highlight of the pathway is it’s connection to the social hub which expands to a large classroom internally, and to the courtyard externally, using mobile walls.

Creating new ways to learn

Writable desks and walls in each classroom encourage student participation. To keep students connected, the medium-sized classroom has cutting edge video conferencing. The rooms feature sustainable materials, including a workshop-style cost cutting ceiling baffle system that enhances acoustics. We installed flexible furniture and shelving to maximise key areas, especially in the library and makerspace. Equipping the makerspace for 3D workshops with height-adjustable desks offers students dynamic learning opportunities. The extended social space also has audio equipment to host music and film nights.

Reimagining a green school community section
Reimagining a green school community section
Achieving green learning

With sustainability at the forefront of this project, LPCUWC achieved Fitwel and LEED Certification, offering access to exercise, air quality monitoring, energy saving, optimised daylight and more. Taking learnings and insights from students and teachers, the space successfully meets the needs of all, in and beyond the classroom.

Reimagining a green school community section

A quick video tour: 

Explore this video created by LPCUWC students, showcasing how they are using their new space.

Check out the full video here

  • Status Completed
  • Area 10,710 sq-ft
  • Completion date 2019
  • Location Hong Kong
  • Sustainability LEED
  • Wellness Fitwel

Contact

If you are interested in working with us, have a look at our careers page.

Contact

If you are interested in working with us, have a look at our careers page.

Subscribe

Thanks, you're subscribed.