An environment where every space is for teaching, learning and knowledge-sharing

The Western Academy of Beijing,
Beijing

The mission was to go beyond the classroom, and make every space an environment that can be used for teaching, learning and sharing knowledge. To achieve this, M Moser linked labs, libraries and innovation zones to create a variety of flexible spaces and resources that support all functions of this education hub.

An environment where every space is for teaching, learning and knowledge-sharing section
An environment where every space is for teaching, learning and knowledge-sharing section

The engagement process was key to the project’s success. All stakeholders were invited to participate, including faculty, administration, students, parents, architects and community representatives.

To establish the objectives, students were encouraged to write, draw and engage in the space that would become the heart of their education.

An environment where every space is for teaching, learning and knowledge-sharing section

The terraces offer exposure to the inside and outside simultaneously, providing greater connection to nature. With roof planting space for vegetables, the upper terrace doubles as a garden and active teaching and learning space. 

To encourage interactions, all surfaces are writable, from tables and lockers to walls and glass. This student-centric, sustainable, efficient and affordable design ideally supports the school’s integrated approach to learning.

An environment where every space is for teaching, learning and knowledge-sharing section

Taking inspiration from local Chinese culture, the design re-envisions the traditional courtyard house and incorporates elements of heritage, bold colours and layering. Prioritising flexibility, the site combines terraces, courtyards and other fluid areas to promote movement. 

An environment where every space is for teaching, learning and knowledge-sharing section

With a focus on sustainability and stewardship, this healthy learning environment combines natural light, fresh air and natural materials to provide a vibrant blend of green design components.

Natural elements enhance the transition route from the Middle School to the High School, creating a cohesive and nurturing campus.

  • Status Design Study
  • Area 50,267 sq-ft
  • Completion date n/a
  • Location Beijing, China

Contact

If you are interested in working with us, have a look at our careers page.