Accenture Bangalore design reception

Customising immersive experiences for every business unit

Accenture, Bangalore

After successfully completing the Accenture Innovation Centre in Bangalore and other projects across the globe, we refurbished its 5 year-old office in Prestige Technopolis, Bangalore. This award winning office design project spreads across four floors, each dedicated to a specific business unit:

  • The Centre of Excellence
  • The Future of Industry
  • Human Resource & Recruiting
  • Life & Science

The goal for this Accenture Bangalore office design was two-fold. Firstly, to demonstrate company culture and innovation. Then, to create a vibrant work environment for new and existing talent.

At a glance

  1. A refurbishment project that supports talent by offering a vibrant, inspiring and transparent work environment.
  2. Showcasing Accenture's latest innovations and achievements through an interactive learning experience.
  3. Designing for different departments and customising each floor according to their unique aspirations, needs and workflow.
  4. A space where nature and technology coexist.
Accenture Bangalore Lift Lobby

An immersive learning experience

The goal was to move away from traditional shelves showcasing awards and key achievements. Accenture’s new space takes visitors on a journey to experience its culture and ways of working.

This journey starts in the lobby where employees and clients experience giant brand-inspired LED displays. From there, employees can register using tactical pods. Meanwhile, at the reception desk, a host greets clients and guides them to their meetings. In the lobby area, nature and technology coexist. Green walls, and natural elements and shapes support mental and physical wellbeing.

Accenture Bangalore Design Thinking Studio

Behind the reception sits the interactive self-learning space where new joiners and visitors can explore Accenture’s history and its recent achievements. Here, gamification technology keeps the learning process interesting.

Accenture Bangalore design office
Accenture Bangalore Center of Excellence

Each floor also has its own tech-infused arrival zone or briefing area. This is a space dedicated to clients, where they can experience the business unit’s latest innovations. Touch down spaces for client interactions are spread across the office floors. This encourages visitors to sit within the teams for greater transparency.

Finally, the building hosts an extensive experience centre that focuses on four key areas: Automation, Smart & AI, Intelligent Analytics & Foundations and a Command Centre.

Accenture Bangalore Command Center

From traditional to collaborative office design

The existing space was less conducive to collaboration and socialising, which had an impact on innovation and employee retention.

A large number of enclosed offices and rows of desks have been replaced by collaboration spaces, different seating arrangements, breakout areas and game rooms. Vibrant colours and local art installations bring energy to the work environment.

Employees now have multiple seating options to choose from according to their task, mood and personality. Our design allows them to select traditional desks, standing tables or sofa seats. Or, they can choose to work in quiet rooms, desk areas or collaboration spaces.

Accenture Bangalore office design view
Accenture India open office
Staff at Accenture Bangalore office

An office design with customised floors

Each of the four floors belongs to a specific business unit. So, we interviewed each leadership team to understand their aspirations, workflows and processes. This exercise allowed us to design floor plans that improve productivity and reflect the specific culture of each team.

As an example, the 11th floor uses minimalist and futuristic design elements to represent the balance between life and science. On the other hand, the Human Resource floor has younger feel to it.

The new Accenture Bangalore office design is a space for employees, talent and clients. It has been honoured with the iNFHRA Workplace Excellence Awards – 2022 for supporting collaboration, innovation and engagement. All in all, this vibrant environment enables clients to experience Accenture’s unique culture and latest innovations.

 

Office design Accenture Bangalore
Awards

2022iNFHRA Workplace EXcellence Award - Winner

Status

Completed

Completion date

2022

Location

Bangalore

Area

156,000 sq ft

Photographer

Purnesh Dev Nikhanj

Discuss your workplace

Contact