Fostering creative expression in a dynamic and playful workplace

Global media company,
Singapore

Addressing exponential growth in Asia Pacific, this global media company needed an immersive and dynamic workplace that would reflect its core corporate values.

Combining brand experience and design, the space explores interactive ways of working while enhancing brand identity across one-and-a-half floors. Connecting local culture and artists with the wider creative and technology communities, the new hub serves creators across Southeast Asia.

Fostering creative expression in a dynamic and playful workplace section
Fostering creative expression in a dynamic and playful workplace section
Project highlights
  1. The “Tunnel of Fame” on the lower public floor immerses visitors in a memorable journey with colour-changing lights featuring artists’ names
  2. This unique experience is extended throughout the rest of the floor to create exciting social destinations with open and semi-private spaces
  3. Reserved exclusively for staff, the upper floor provides a variety of multi-functional spaces conducive for collaboration, socialising, and focus work
  4. Murals, accessories, and digital touchpoints across the entire workplace add another layer of immersion to humanise the workplace experience

Scroll down for more 

Fostering creative expression in a dynamic and playful workplace section
Taking visitors on an immersive journey

While the upper floor is reserved entirely for this global media company’s staff, half of the floor below it is designed as a welcoming and engaging space open to internal and outside communities, including artists, content creators, and digital media professionals. Considering this, we identified several key areas around the entrance with high potential to amplify the brand of client, beginning with the “Tunnel of Fame”.

This corridor leads visitors from the elevators into the reception, delivering a memorable arrival experience by virtue of interchangeable lights labelled with names of local and international artists, as well as content creators, to express their widespread reach.

Fostering creative expression in a dynamic and playful workplace section

From this point on, the journey is split between two key community areas. On the left side of the floor plate behind the moveable reception counter, a spacious work-lounge offers a comfortable environment for people to focus and unwind.

Among other open and enclosed meeting spaces, this area includes a Listening Room, an acoustically engineered space for reviewing new material.

On the right side of the entrance, a security gate leads to a semi-private work cafe, including a coffee counter and a kitchen servery. This community space can also be activated for public events and internal social gatherings.

Fostering creative expression in a dynamic and playful workplace section
Fostering creative expression in a dynamic and playful workplace section

Reflecting a vibrant and innovative culture

All of the staff floor is engineered as a “dynamic workplace” environment for people to come together and create innovative ideas that propel audio communities forward across Southeast Asia. Devoid of fixed desktop computers, this floor enjoys a clean, open interior manifesting client’s culture of transparency and communication.

Enveloping the floor’s functional core, collaborative and focus spaces provide a variety of multi-functional zones for people to choose for specific tasks, whilst the outer edge is reserved for day to day work-points, infused with daylight.

Addressing the needs of staff looking for a quiet place to retreat and work on projects uninterrupted, a large quiet room as well as phone booths, focus pods, and individual seats in open spaces provide choice and comfort.

Fostering creative expression in a dynamic and playful workplace section
Fostering creative expression in a dynamic and playful workplace section
Fostering creative expression in a dynamic and playful workplace section
Unlocking the power of human creativity

Fulfilling the client’s objective to create an inspiring and engaging workplace, this working enviornment provides artistic experiences across both floors in a variety of environments. Most enclosed meeting spaces include a distinctive art piece with vibrant colors and forms representing the brand in unique and engaging ways.

Fostering creative expression in a dynamic and playful workplace section

Accessories, graphics, and other design details representative of the brand and culture provide a warm sense of home and comfort. Adding to the playfulness of the space, each meeting room comes with its own identity and a “soundwave” QR code, which plays a specific song relevant to the room’s identity when scanned.

Fostering creative expression in a dynamic and playful workplace section
This workplace serves as an integral part of greater strategy of the company to grow and connect with the wider audio community in Southeast Asia. Expressive and energetic, the new space facilitates connections between the brand and its creators, solidifying this global media company as an exciting destination for tech talents and artists across the region.
  • Status Completed
  • Area 35,000 sq-ft
  • Completion date 2020
  • Location Singapore
  • Photographer Owen Raggett

Contact

If you are interested in working with us, have a look at our careers page.

Contact

If you are interested in working with us, have a look at our careers page.

Subscribe

Thanks, you're subscribed.