Amplifying brand identity to inspire creative individuality

Ogilvy & Mather,
Shanghai

Ogilvy & Mather’s main objective was to create an open environment optimised for the modern concept of agile working. Located in WPP’s ‘vertical campus’ along with 26 other creative firms, the new office boosts an internal connecting staircase and circulating floor plan that stimulate collaboration across four floors, promoting work fluidity and inspiring out-of-the-box thinking.

East meets West is the design theme, with local motifs infused within the décor forging a space grounded in its locale. The minimalist yet artful atmosphere conveys a sense of quiet grandeur, fostering a community that embraces creative individuality.

Amplifying brand identity to inspire creative individuality section
Amplifying brand identity to inspire creative individuality section

Unlike traditional conservative offices, the new space provides a spectrum of environments to support organic movement and accommodate differing work styles. Designed with the employee’s interests in mind, the workspace includes facilities such as pantries, a quiet room and game areas to create a sense of home and belonging.

 

Amplifying brand identity to inspire creative individuality section

Reception

Visitors and employees initially enter the 140 square meters reception area to be welcomed by the prominent brand logo at the front desk, which is accented with the same colour. Using warm wooden flooring, natural wood-panelled walls and artistic furnishings, the space encapsulates Ogilvy’s entrepreneurial spirit and the unique imprint of its Shanghai office.

Amplifying brand identity to inspire creative individuality section

Board room

Looking towards the reception area, the user will notice a large conference room clad in brick and tiles inspired by the textures of a traditional Shanghai alley. The moving glass door of the room can be opened fully, while the wooden floor simultaneously integrates visually with the reception area. Audio and video systems such as the projection screen can also be used to support a range of events in the reception area, providing flexible space and functional convenience.

Amplifying brand identity to inspire creative individuality section

The wooden wall tiling has been handcrafted through an exhaustive process. After matching a variety of cross-cut log sizes, the selection was stitched together and then connected using resin layers to fill the space. The result is a beautiful, natural display of elegant tree rings spanning the wall.

Amplifying brand identity to inspire creative individuality section

The environment provides an array of conference rooms of varying sizes and styles, including several open and semi-open collaboration areas spread over four floors. These spaces have become the perfect vehicle for highlighting the spirit of the brand and the regional characteristics of its Shanghai office location.

 

Amplifying brand identity to inspire creative individuality section

Office

Advocating an agile work environment, the office embodies a flexible design philosophy that emphasises user freedom and promotes choice. This is an open community, a place where you can interact, communicate and share with each other. It is also a place where you can focus or relax. No matter which layer of the space you experience, from whichever angle or position, you can find the ideal location to suit your individual needs.

Amplifying brand identity to inspire creative individuality section

Design details such as tiles from the common Chinese mahjong game, dumpling steamers and other trinkets have been used to embellish meeting spaces and highlight traditional elements of life in Shanghai, inspiring employees’ creative ingenuity and endless motivation with a fun, yet extra-comfortable environment. The design aligns with spectacular wall murals to represent Ogilvy’s brand spirit, matching in colour to create a harmonious ambience. 

Amplifying brand identity to inspire creative individuality section

Green wall

Unlike other office designs, the green wall does not feature in the central area or dominate compelling or segmented zones. Instead, it is located in the corner of the meditation area, in order to bring users both physical and mental comfort and provide a moment of calm during the busy working day.

Amplifying brand identity to inspire creative individuality section

Staircase

The four-storey staircase facilitates the vertical movement of people and information within Ogilvy & Mather Shanghai, thus enhancing the sense of ‘urban community’. Aiding mobility and creative thinking, this interior feature, combined with the open, collaborative spaces surrounding it, promotes unexpected communication and helps to reinforce the brand’s values with graphic decoration, bringing a sense of belonging to passers-by.

Amplifying brand identity to inspire creative individuality section
Amplifying brand identity to inspire creative individuality section
  • Area 83,336 sq-ft
  • Completion date 2015
  • Location Shanghai, China

Contact

If you are interested in working with us, have a look at our careers page.