Designed for an agile culture and collaborative work

Blackstone Innovations & Infrastructure,
New York

The goal for Blackstone’s new 30,000 sq.ft space dedicated to its technology team, Blackstone Innovations & Infrastructure (BXii), was to create an office that felt flexible, agile, and true to Blackstone Innovation’s creative culture and collaborative work style.

After exhaustive discussions and research into the fluid and flexible manner in which this team worked, M Moser created space typologies that would support their agile workflow, foster a positive culture and help attract and retain the best talent.

Designed for an agile culture and collaborative work section
Designed for an agile culture and collaborative work section

Functionality was key to the design. Blackstone Innovations wanted a space that felt bold and raw, but not overdone, which meant multifunctional spaces that can change and adapt based on the type of use. It also applied to the efficiency of use, thus all design is intentional and purposeful.

Operating under a different workstyle to its global corporate counterpart, Blackstone Innovations wanted transparency and collaboration to come through from an architectural perspective.

Designed for an agile culture and collaborative work section

The design concept features a series of neighborhood spaces that have traditional desks as well as open, collaborative areas and meeting rooms which encourage cross-pollination amongst staff. Aesthetically, a warm palette with raw and authentic touchpoints strategically placed throughout the space acts as a departure from the traditional Blackstone look.

 Bill Murphy, Senior Managing Director and Chief Technology Officer of Blackstone Innovations, noted that his vision for the team was to reposition the way they had been operating from a traditional “waterfall” method, to an agile workforce while eliminating inefficient, siloed environments. M Moser translated this vision into a dynamic, flexible, and agile environment that fosters a culture of collaboration and provocative thinking.

Designed for an agile culture and collaborative work section
Designed for an agile culture and collaborative work section
  • Status Completed
  • Area 30,000 sq-ft
  • Completion date 2017
  • Location New York, NY
  • Photographer Eric Laignel

Contact

If you are interested in working with us, have a look at our careers page.