Activating movement and connections through design

BBR Partners,
New York

BBR Partners is a boutique family wealth management company with offices in New York, San Francisco and Chicago. In relocating its New York headquarters, the company was looking to embrace a new way of working with settings that emphasised staff mentorship and connection, rather than siloed interactions. We designed an activated, flexible office space populated with a range of destinations – encouraging movement and driving engagement between BBR staff and clients.

Activating movement and connections through design section
Activating movement and connections through design section
Project highlights
  1. Organised around destination spaces, the design encourages movement and inter-staff connection.

  2. An art-focused interior humanises and personalises the office.

  3. The open-plan office and diverse work points support company goals around mentorship and collaboration.

Activating movement and connections through design section

BBR’s prior workspace spanned across two floors connected by an underutilised internal stair, contributing to a separated and siloed environment. We provided several test fits to assist the company in selecting their new location, with BBR ultimately choosing a site located on a single floor with increased square footage. This new plan not only encouraged greater interconnectivity between teams, but also opened access to amenities for a more dynamic work experience.

Artwork was a key component of the design solution for the new office. In order to activate the building’s unique shape through its two long corridors, we designed vertical paneling with integrated lighting to function as space for art display. These areas feature artworks donated by board members and created by BBR staff to give the space a bespoke, personalised touch

Activating movement and connections through design section

To encourage movement and cross-pollination between teams, destination points draw people towards and through. Two of these locations sit at the end of each corridor. The first, an internal layout area, doubles as a lively and open meeting space where staff can gather and connect. The other, found along a client-travelled pathway, takes a quieter approach with an intimate space meant for one-on-one meetings or individual use.

A range of meeting room types support the diverse needs of BBR’s clients. The first conference area is located directly off the reception. Fronted with double-glazed glass, high-level privacy film and acoustics, the space accommodates confidentiality and privacy. A larger boardroom, mostly used for internal staff meetings, is located at the office’s core, preserving daylight and views for the smaller, client-focused conference rooms. Standard rooms for formal presentations are juxtaposed with more informal areas, where comfortable lounge seating helps conjure a welcoming, residential feel.

Activating movement and connections through design section
Activating movement and connections through design section
Activating movement and connections through design section

To encourage collaboration and connection between staff, the workplace is organised around an open workspace. Alternate work points sprinkled throughout the floor give people a variety of choice, including single booths for individual work and double booths with A/V set-ups for informal meetings. A large pantry sits along the perimeter adjacent to the open meeting area. Moveable furniture and partitions allow the space to flex and adapt to accommodate large team meetings and gatherings.

A muted colour palette softly enlivened by texture and pattern creates a balanced aesthetic throughout the space. Rounded wood flutes behind the reception desk contrast with the inverted fluting on the front of the desk, providing a welcoming and captivating entry moment. Large-scale textured tile on the reception wall activates the space with a moment of visual interest that draws visitors in.

Activating movement and connections through design section
  • Status Completed
  • Area 30,345 sq ft
  • Completion date 2021
  • Location New York, NY
  • Photographer Aaron Thompson

Contact

If you are interested in working with us, have a look at our careers page.

Contact

If you are interested in working with us, have a look at our careers page.

Subscribe

Thanks, you're subscribed.