Merging the Information Age with a historic landmark

LinkedIn,
New York City, NY


M Moser Associates has completed the initial phase of LinkedIn’s vertical campus in the landmark Empire State Building in New York City. Comprising the entire third-floor, the 90,000-square-foot, LEED-Gold interior honors the building’s history by preserving Machine Age-inspired design features, while incorporating updates that capture today’s Information Age. The space—which serves as the first point of contact for LinkedIn’s guests and prospective talent—includes a central arrival area, A/V broadcasting studio, conference centre, 240-person workspace, and café with a full-service kitchen and adjacent serveries. 

Upon arriving on the third floor, visitors enter into a neutral palette of alabaster and charcoal framed by raw walls and unmasked columns. White oak finishes and bronze metal signage add visual warmth.

Merging the Information Age with a historic landmark section

The dining areas are each inspired by a different New York City outdoor space, ranging from the High Line to Brooklyn Bridge Park. Staggered seating and serveries to prevent bottleneck were the result of thoughtful circulation studies.

LinkedIn’s full-service café spans across the remaining half of the third floor. Featuring a back-of-house preparation area and five serving stations, each with hot and cold cooking capabilities, the eatery creates a sense of community for LinkedIn’s 1,350 New York employees.

Hanging metal fixtures, a black ceiling, a living wall and neon art add ambiance and give the room a coffeehouse feel. 70% of the café seating is anchored to the floor to meet public-assembly requirements; this allows the space to be used for work and all-hands meetings outside of serving hours. Power outlets in the tables and benches support laptop use, while a sliding garage door converts one corner of the room into a private area for hosting executive luncheons and cooking demonstrations.

The workspace utilises colour as a wayfinding tool. Hot pink and blue direct the eye to conference room doors. Vibrant reds mark collaboration rooms, shades of green denote the library, and tranquil blues symbolize calm quiet areas. Clustered around the various meeting rooms, team bays with height-adjustable workstations create intimate groupings within the open environment. Circulation paths meander through the bays, encouraging chance meetings and connections.

Merging the Information Age with a historic landmark section

While the interior is a complete concept on its own, the LinkedIn experience begins on the corner of Fifth Avenue and 34th Street at the Empire State Building’s exterior. There, a dynamic wash of colour emanates from inside the windows of LinkedIn’s Pulse A/V studio, signalling the company’s presence. This innovative exterior branding element—the first used on the Empire State Building’s landmarked interior—can be adjusted to match a guest’s signature brand colours, or synchronize with the building’s Tower Lights program.

  • Status Completed
  • Area 90,000 sq-ft
  • Completion date 2017
  • Location New York City
  • Sustainability LEED Gold
  • Photographer Eric Laignel

Contact

If you are interested in working with us, have a look at our careers page.