roche office history wall at entrance

Establishing the workplace of the future

Roche, Hong Kong

Roche is a research-intensive international healthcare company offering innovative diagnostic and therapeutic products. In relocating staff to its new Hong Kong workplace, we introduced a new, fully agile working model.

The office is a socially engaging and innovative environment designed and built around the needs of Roche’s people. Cutting-edge technology, flexible working arrangements, and a focus on improving wellbeing raises the bar on what the office of tomorrow can achieve.

At a glance

  1. We organised visioning and creative workshops with Roche staff to create a personalised workplace.
  2. A vibrant culture is reflected in social settings such as collaborative hubs, a video gaming room and a flexible fitness space.
  3. The design emphasises the focus on health and wellbeing.

Roche wanted to transition from 100% assigned desks to an activity-based, agile workplace. We eased the process by organising visioning workshops to co-create a unique and personalised workplace.

Workshop strategy studies revealed an interest in balancing the need for connection with a technologically-advanced environment. The design empowers staff to achieve Roche’s mission of ‘doing what patients need next’ in an innovative, collaborative environment.

man walking past table

Roche’s vibrant culture thrives on the notion that its whole is greater than the sum of its parts. This inclusive and collaborative mantra helped drive the design concept of a Utopia, where individual employee aspirations create a strong sense of community in every corner of the workplace.

Two social hubs – one at the front-of-house and one more intimate – demonstrate this concept. Behind the entrance, the more public social hub contains an open pantry and flexible seating arrangements for town hall meetings. This hub promotes knowledge-sharing with an incubation centre for external communities to work and collaborate. The second social hub offers a more intimate setting with a café and a separate learning space, which can be reconfigured to support fitness activities.

roche office cafe space
people in office using collaboration board

Roche is recognised in the Dow Jones Sustainability Index as one of the most sustainable healthcare companies in the world, health and wellness were top priorities.

Large windows across the entire floorplan bring in plenty of daylight and views. Air and water quality are regularly monitored to ensure staff are working in the healthiest, most productive conditions. Informed by cognitive science on brain activity, small overhead decorations in the open offices help Roche staff to unplug and feel more mindfully engaged. Plants around the office help clean the air and bring the outside in, including a mini garden adjacent to the front-of-house.

man on the phone looking out of office windows

Unassigned desks encourage movement and provide a vast range of choices to staff about how and where to work. Custom-designed inspirational quotes strategically embedded throughout help elevate the user journey.

people in meetings with green planting outside
office games room with vr goggles

As one of the most sustainable healthcare companies in the world, Roche’s new workplace puts its values into action with a design that prioritises flexibility and wellbeing.

roche office cafe bench seating
Status

Completed

Completion date

2019

Location

Hong Kong

Area

12,400 sq ft

Photographer

Harold de Puymorin

Discuss your workplace

Contact