A design inspired by the concept of a ‘Gallery for Art and Work’

All Capital,
Hong Kong

The project at a glance:
  • Design inspired by the concept of a ‘gallery for art and work’
  • Reception/meeting suite area establishes the brand’s artistic values with large, open, gallery-like expanses, bordered with glass-walled meeting rooms and showcase-studded wall
  • Back-of-house areas including conference and executive offices flow directly into open gallery spaces
  • Rich material palette transitions between marble, wood, glass, steel
  • Open gallery areas (including reception) offer a high degree of functional flexibility
  • 2016 winner of AIA International Region Honor Award for Interior Architecture
A design inspired by the concept of a ‘Gallery for Art and Work’ section
A design inspired by the concept of a ‘Gallery for Art and Work’ section

A creative experience

The quest is to create a modern workspace following the ‘gallery for art and work’ concept, with large open areas playing the role of exhibition, ‘town hall’, and event venues.

Visitors arrive into an expansive reception with sweeping outside views through the floor-to-ceiling glass walls of its meeting rooms. The wall opposite is a sculpture of wood fins, studded with jewel-like display cases, while water features sunk into the floor add a touch of serenity.

A design inspired by the concept of a ‘Gallery for Art and Work’ section

The M Moser project team added details to give a twist to the space’s visual interest:, such as glass walls and doors framed like paintings, a wood platform that elevates the meeting rooms and the strong veining of the marble wall behind the reception desk. The dimension of the space means it can be used as an exhibition, town hall, and event venue.

A design inspired by the concept of a ‘Gallery for Art and Work’ section

Simple planning for a sophisticated feel

Transparent glass doors at either end of the reception mark the division between client-facing and work areas. Behind one door is an open office overlooking a conference area.

A geometric, sculptural wall of concrete contains recessed display cases unlocked via integrated thumbprint readers. The office flows directly into a simple, open space for art display or social gatherings. Behind the other door is a mix of open and enclosed workspaces and an office/library space. 

A design inspired by the concept of a ‘Gallery for Art and Work’ section

A composition in green

The creative composition of light, materials and space creates a striking ‘art gallery workplace’ character that is also fundamental to sustainability.

The office’s major zones are situated to maximise exposure to natural light and access to exterior views. Distribution of natural light is enhanced by the absence of significant opaque divisions within these spaces, as even meeting room walls offer floor-to-ceiling transparency.

A design inspired by the concept of a ‘Gallery for Art and Work’ section

Notably, the design’s material palette is heavily biased in favour of natural, renewable and recyclable materials such as timber, stone, glass, and steel. All Capital’s own furniture from its previous office was also reused in the office’s work areas.

Many of the design’s sustainable features, such as its reliance on natural lighting, natural materials and low-VOC finishes, and the good sightlines and circulation promoted by its large, open spaces, contribute to a healthier, more comfortable and collaborative/social work environment for its users.

  • Status Completed
  • Area 6,857 sq-ft
  • Completion date 2014
  • Location Hong Kong
  • Awards

    AIA International Region Design Awards 2016

Contact

If you are interested in working with us, have a look at our careers page.