Connecting an evolving campus

Connecting an evolving campus section

Corporate Headquarters Campus,
Hemel Hempstead

The headquarters campus master plan for a global lifestyle retail company’s European headquarters called for a centrally located nine-story main building, covering 350,000 square feet of net usable space, with the potential for expansion of three additional smaller buildings of 150,000 square feet or more each to be phased over a period of 15 to 20 years. 

The proposed scheme considers the central building to be the gateway of a town, as well as to the campus. The overall layout of the buildings has a dual function – it serves as a buffer to the internal campus park from the street and maximizes the sun exposure of open spaces and recreational fields.

The central atrium, highly visible from the street, provides reception to amenity programs, and connects all the floors to the building. All buildings on the campus are nestled and connected with immediate accessible courtyards, landscapes, amenity, and covered paths.

Connecting an evolving campus section
  • Area 450,000 sq-ft
  • Location Hemel Hempstead, UK

Contact

If you are interested in working with us, have a look at our careers page.